Väckelserop till Guds folk

Väckelserop till Guds folk

Nilsson, Holger

Antalst

Artikelnummer

978-91-88771-89-6

Lagerstatus

Beställningsvara

149 kr

inkl. moms

Beskrivning

Hur är tillståndet i svensk kristenhet? I snitt har en församling i veckan lagts ner under senare år. Idag är gudstjänsterna uppstyrda med schema i förväg och i det närmaste tidsanpassat på minuten. Var finns då den Helige Andes möjlighet att verka?

Frank Mangs skrev angående Jesu tal om ändens tid i Matteus 25 att: ”den andliga försoffningen skulle bli den dominerande atmosfären bland hans bekännare i denna tidsålders afton.”

Evangeliet har gått från att vara en kraft till omvändelse, till en filosofi om hur man får ihop vardagspusslet och allmänna uttryck om Guds kärlek. Vad vi behöver är ett djupgående andligt uppvaknande!

Ur innehållet: Väckelse – en ödesfråga, Vill vi ha väckelse?, Den andliga striden, Glimtar från väckelsetider, Faran av andlig sömnaktighet, Förförelser och avfallet i den yttersta tiden, Var är profeterna? Frihet i församlingarna, m.m.

Holger Nilsson har under flera årtionden varit verksam som förkunnare och varit redaktör för Flammor - profetisk tidskrift, sedan 1983. Han är även författare till ett 15-tal böcker.