Den helige Ande; kraft till tjänst

Den helige Ande; kraft till tjänst

Sahlberg, Carl-Erik

Antalst

Artikelnummer

978-91-89290-17-4

Lagerstatus

Beställningsvara

169 kr

inkl. moms

Beskrivning

Den helige Andes verksamhet i historien och vad Han gör på jorden idag!

Den första kyrkan var enormt beroende av den helige Ande. Men redan på 100-talet hade kyrkan förlorat karismatiken och under nästan 2 000 år var budskapet att den helige Andes nådegåvor inte längre behövdes. Så plötsligt kommer den helige Andes kraft tillbaka genom pingströrelsen och den karismatiska väckelsen under 1900-talet.

Fascinerade och öppenhjärtigt berättar författaren om sitt eget personliga möte med den helige Ande och hur det blev starten för en växande dynamisk prästtjänst med Andens gåvor och kraftgärningar i bruk. Han skriver också om många märkliga händelser som skett när människor blivit berörda och helade av bara atmosfären i en gudstjänst.

Innehåller även vittnesbörd av bl a Hans Weichbrodt, Nils Lidskog, Hans Wolfbrandt, Inga Pagréus, Gösta Degerman och John Derneborg

Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett stort antal bästsäljande böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Numera leder han och hustrun Overa ett arbete bland utsatta barn i Tanzania.