Textens tilltal: Konsten att bilda meningar

Textens tilltal: Konsten att bilda meningar Kampanj

REA 2023

Svartvik, Jesper

Antalst

Artikelnummer

978-91-88552-85-3

Lagerstatus

förbeställ nu!

95 kr169 kr

inkl. moms

Beskrivning

För många är Bibelns texter till hjälp när de för söker formulera meningen med sina liv - eller ska vi kanske hellre säga meningarna med våra liv? I Bibeln finns, liksom i livet självt, en myllrande mångfald. Den som med Bibelns hjälp finner ett sätt att förhålla sig till sitt eget liv upptäcker även fascinerande möjligheter att relatera till mångfalden.

Textens tilltal: Konsten att bilda meningar är en bok om Bibelns texter, tolkningar och tillämpningar. Kunnigt och engagerande, med konkreta exempel och fördjupande reflektion, visar författaren hur angeläget det är att ställa frågan om vad som kännetecknar en ansvarsfull bibeltolkning.

Jesper Svartvik är den förste innehavaren av Krister Stendahls professur i religionsteologi vid Lunds universitet och Svenska teologiska institutet i Jerusalem. I likhet med Krister Stendahl (1921-2008) har han ägnat sig åt såväl bibelvetenskap som judisk-kristen dialog. Textens tilltal: Konsten att bilda meningar är en fristående fortsättning på hans bok Skriftens ansikten: Konsten att läsa mellan raderna.