Gruppsykologi: om grupper, organisationer och ledarskap

Gruppsykologi: om grupper, organisationer och ledarskap

Svedberg, Lars

Antalst

Artikelnummer

978-91-44-11126-1

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 524 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 559 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 594 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 615 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 629 kr/st - spara 10%

699 kr

inkl. moms

Beskrivning

Grupper lever i människan och människan lever i grupper. Inom såväl offentliga som privata organisationer har vi i vår tid en stark (och ibland överoptimistisk) tro på ”gruppen” och dess möjligheter. Här ska viktiga beslut fattas och ett kvalificerat arbete utföras utifrån idén om den samlade kompetensens kraft och potential. För att detta ska vara möjligt räcker det inte med vackra ord och goda intentioner.


I denna bok ges en systematisk genomgång av olika teoribildningar inom gruppsykologi och ledarskapsteori. Författaren flätar samman aktuell kunskap från psykologi, pedagogik, ledarskaps- och organisationsteori i en diskussion kring de möjligheter och dilemman som grupper, organisationer och deras ledare ställs inför. Den professionella och sociala kompetens som är nödvändig i moderna organisationer behandlas utförligt.


Denna sjätte upplaga har förutom en omfattande bearbetning och uppdatering även kompletterats med nyare material.

Boken vänder sig till alla som söker en nyanserad förståelse av gruppers dynamik, ledarskap och organisationsfrågor. Den skiljer sig från annan socialpsykologisk litteratur genom att den behandlar hur gruppers dynamik, organisationers struktur och kultur samt ledarskapets villkor och utövande är relaterade till varandra.

[Språk: Svenska] Inbunden