Svartgrundet

Svartgrundet

Wisti, Kent

Antalst

Artikelnummer

978-91-526-3800-2

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 172 kr/st - spara 25%

Köp 25 för 184 kr/st - spara 20%

Köp 10 för 195 kr/st - spara 15%

Köp 5 för 207 kr/st - spara 10%

Köp 2 för 218 kr/st - spara 5%

230 kr

inkl. moms

Beskrivning

Svartgrundet är Kent Wistis personliga betraktelser av det samhälle vi lever i. Boken innehåller berättelser och anekdoter från det verkliga livet, men också reflektioner på vad det är att vara människa.

Det är från Österbotten Kent Wisti utgår i Svartgrundet. Varje år firades återkomsten, hemkomsten till Finland. Hans morföräldrar åkte just hem trots att de bott i Småland i över 30 år. Finland blev för Kent Wisti mytologiskt, som ett förlorat paradis man kunde återvända till. Jakobstad och den lilla ön Svartgrundet bar samma mytologi som Jerusalem gör i en judisk kontext. Han skriver om den snidade insamlingsbössan Fattiggubben utanför kyrkan, om ensamhet, igenkänning och om att vara otillräcklig, men inte otillhörig. Om hur det största hotet mot kärlek är vår tro på att vi kan prestera oss dugliga.

Ur Svartgrundet:

Svartgrundet är ett så märkligt namn på ett paradis. Svartgrundet är snarare namnet på den plats man kommer till när man gått vilse eller båten som man drivit dit i har krossats mot klipporna. Där man inte vill vara, men där man är alldeles för rädd för att resa sig och gå. De platser i tillvaron där man bara håller andan för att man är alldeles för rädd för de ord som bor på andra sidan tystnaden.