Studentköket - klimatsmart

Studentköket - klimatsmart

Djuphammar, Lena & Johnsson, Ann-Cathrine

Antalst

Artikelnummer

978-91-7469-328-7

Lagerstatus

Beställningsvara

209 kr

inkl. moms

Beskrivning

Bli klimatsmart i köket! En tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du själv kan göra för att minska din påverkan på planeten.

I den här boken hittar du recept som är klimatsmarta, enkla och nyttiga. Klimatsmart betyder ofta även hälsosamt - eftersom vi behöver äta mer mat från växtriket och dra ner på köttet för att gynna klimatet. Och det som är bra för klimatet gynnar ofta även plånboken!

Recepten går under olika teman som bönor, rotfrukter, kål och 50/50 (där maten består av hälften vegetabiliska och hälften animaliska produkter). Exempel är rödbetspizza bianco, bönköttbullar, frijoles och tagliatelle med gulbetor.

Förutom recept hittar du även konkret hjälp med att handla grönare. Vad innebär det egentligen när maten är klimatsmart? Vilka matva­ror bör man prioritera att köpa? Hur ska man tänka kring kött? Hur kan man handla efter säsong? Boken hjälper dig att navige­ra både i matbutiken och hemma i köket.

ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kost­rådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. Hon skriver regelbun­det i SvD. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har gett ut flera kokböcker, bl a Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson.