Wanderlust: att gå till fots

Wanderlust: att gå till fots

Solnit, Rebecca

Antalst

Artikelnummer

978-91-7173-565-2

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 224 kr/st - spara 32%

Köp 50 för 239 kr/st - spara 27%

Köp 25 för 254 kr/st - spara 23%

Köp 10 för 263 kr/st - spara 20%

Köp 5 för 269 kr/st - spara 18%

329 kr

inkl. moms

Beskrivning

Att gå till fots handlar om mycket mer än att förflytta sig från en plats till en annan. Det är till exempel ett oöverträffat sätt att lära känna en främmande stad eller ett stycke vild natur, bli medveten om och delaktig i allt det som pågår runt omkring en. Att gå till fots skapar dessutom ett utrymme för eftertanke, många tycker att de tänker bättre när de är i rörelse. Och som pilgrimsvandringar och protestmarscher visar, kan man välja att gå till fots också av religiösa eller politiska skäl. Det finns en viktig kollektiv och rituell dimension i det valet.

I "Wanderlust. Att gå till fots" närmar sig Rebecca Solnit sitt rymliga ämne från flera olika håll, kulturhistoriska, platsspecifika, personhistoriska, sociologiska och politiska. Hon intresserar sig både för gåendet som sådant och för de kulturellt betingade föreställningar vi gör och har gjort oss om det. Och hon låter lekfullt olika tidsåldrar och erfarenhetsvärldar mötas i bokens konkreta beskrivningar och berättelser. Till sin hjälp har hon en rad tänkare, författare och konstnärer som högst medvetet har använt sig av sina båda ben och ofta även har reflekterat över den saken, från Jean-Jacques Rousseau, William Wordsworth och Walter Benjamin till Virginia Woolf, Gary Snyder och Marina Abramović. "Wanderlust" är en obetvingligt perspektivvidgande bok, som handlar om mycket mer än att förflytta sig från en tanke till en annan.

Rebecca Solnit är född 1961 och bosatt i San Francisco. Hon har skrivit en lång rad böcker av olika slag, däribland "Gå vilse. En fälthandbok" (Daidalos 2012) och "Män förklarar saker för mig" (Daidalos 2015).

[Språk: Svenska] Inbunden