Sociologiska perspektiv på religion i Sverige (2 uppl.)

Sociologiska perspektiv på religion i Sverige (2 uppl.)

Lövheim, Mia & Nordin, Magdalena

Antalst

Artikelnummer

9789151107479

Lagerstatus

Beställningsvara

465 kr

inkl. moms

Beskrivning

Sverige framställs i internationella undersökningar som det mest sekulariserade landet i världen. Samtidigt har religion kommit att bli alltmer synlig i samhället på ett sätt som leder till nya och komplicerade frågor. Hur kan vi få kunskap om, förstå och tolka religion som en del av samhället? I den här boken används sociologiska perspektiv för att förstå och förklara religion i dagens Sverige.  Fokus i boken ligger framför allt på de uttryck för religion som är vanligast förekommande i det svenska samhället. Det innebär främst Svenska kyrkan och kristna frikyrkor, men också till exempel islam och kristet ortodoxa kyrkor. 

Med exempel från aktuell forskning utifrån olika teman, som exempelvis medier och religion, politik och religion och religionens relation till civilsamhället, ger författarna nya perspektiv på religion i dagens svenska samhälle. 

I bokens andra upplaga har ett nytt kapitel om genus, makt och religion tillkommit. Boken är även uppdaterad med ny forskning och aktuella exempel.