Paradiset I: De heliga fädernas råd för dem som söker fullkomlighet: Silentium Apophthegmata: 1

Paradiset I: De heliga fädernas råd för dem som söker fullkomlighet: Silentium Apophthegmata: 1

Rönnegård, Per/Rubenson, S

Antalst

Artikelnummer

978-91-977992-1-8

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 89 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 95 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 101 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 105 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 107 kr/st - spara 10%

119 kr

inkl. moms

Beskrivning

Den systematiska samlingen av ökenfädernas tänkespråk (Apophtegmata Patrum)

Ökenfädernas tänkespråk kallas de anekdoter som sammanställdes i samlingar och som återger utsagor och berättelser om män och kvinnor som levde som munkar, främst i den egyptiska öknen, på 300- och 400-talet. Samlingarnas framställdes i kloster och var i första hand ämnade för klosterfolk. Dessa texter har lagt grunden för kyrkans stora vägledningstradition och har sedan de tillkom utgjort andliga läsning bland människor som söker en livshållning präglad av integritet och inre frihet.

Tänkespråken organiserades från början antingen enligt det grekiska alfabetet, där varje kapitel tog upp ökenfäder och ökenmödrar vars namn började på samma bokstav, eller systematiskt, där tänkespråk som ansågs behandla samma ämne placerades i samma kapitel. På svenska finns sedan tidigare en översättning av ett urval tänkespråk ur den alfabetiska samlingen.

Skriftserien Paradiset består av den första översättningen som gjorts till svenska av den grekiska systematiska samlingen. Översättningarna görs av deltagare vid de översättningsseminarier som hålls av Johannesakademin på Nya Slottet Bjärka-Säby och i domkyrkans studiecentrum i Linköping under ledning av professor Samuel Rubenson samt docenterna Britt Dahlman och Per Rönnegård. De publiceras efter hand, varje tema i en enskild skrift.

Paradiset I: De heliga fädernas råd för den som söker fullkomlighet

Trådbunden med osprättade sidor.

Översättning: Johannesakademins översättningsseminarium

Antal sidor: 48

Utgivningsår: 2009

[Språk: Svenska] Häftad