Resan till Kungens rike

Andersson, Anna

Antalst

Artikelnummer

9789187411250

Lagerstatus

Beställningsvara

149 kr

inkl. moms

Beskrivning

På Ledsamhetens ö i Sagans värld ligger en flicka på marken. Hon kan nästan inte andas. Ingenting mer kommer att hända i hennes liv. Snart kommer hon att vara död. Det är i alla fall vad flickan tror. Men när hon anstränger sig för att öppna ögonen anar hon att något glimmar mellan träden. Det är något somlyser i mörkret. Det är konstigt att saker kan vara så annorlunda mot vad de ser ut att vara. När det verkar som om allt är slut ska äventyret precis börja.

Resan till Kungens rike handlar om en resa. Den handlar om ensamhet och om vänskap. Den handlar om att ha ett mål och om det som gör livet spännande och meningsfullt. Resan går genom många olika världar, den går över öar och moln, genom mörker och ljus. Till sist går den kanske till och med ända framtill Kungens rike, dit kungen tog flickans mormor när hon var så sjuk att hon inte orkade mer. Torva, som flickan heter, är den som beger sig av på resan. Hon kommer att möta farligheter, troll, drakar och hunger, törst och kyla, men hon behöver inte möta det ensam. Med sig på resan har hon hästen Ädelsten, som har vingar men inte kan flyga, ett svärd och en märklig bok som kungen gett henne. Den kung som räddade henne från Ledsamhetens ö och som på ett märkligt vis följer henne på resan.

Resan till Kungens rike är lättläst och spännande, samtidigt som den bjuder på djupa insikter om livet och döden, om vem Gud är och vilka vi är i Honom, om den resa vi alla måste göra. För någon i sorg ger den tröst och hjälp och för alla andra, vuxna som barn, är den en vacker, spännande saga, där författarens stilsäkra och inkännande illustrationer lyfter texten ytterligare. 135 sidor [Språk: Svenska] Inbunden

OM FÖRFATTAREN: Anna Andersson är född 1980 och bor i Laholm tillsammans med sin man Fredrik och deras tre barn. Hon har en passion både för att måla och att skriva och har svårt att bestämma sig för vilket hon älskar mest. Resan till Kungens rike är hennes debutroman, som hon även illustrerat och gjort omslag till. Anna tycker att barn behöver få lov att vara barnsliga och fantisera. Men tror också att de behöver få vara allvarliga och tänka djupa tankar om livet. Båda dessa sidor lyfter hon fram i Resan till Kungens rike.