Regional matkultur: Terroir i matlandet Sverige

Regional matkultur: Terroir i matlandet Sverige

Ragnar, Martin

Antalst

Artikelnummer

978-91-7331-633-0

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 5 för 341 kr/st - spara 10%

Köp 10 för 334 kr/st - spara 12%

Köp 25 för 322 kr/st - spara 15%

Köp 50 för 303 kr/st - spara 20%

Köp 100 för 284 kr/st - spara 25%

379 kr

inkl. moms

Beskrivning

Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid.

Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung.

Somligt är bara närodlat.

Regional matkultur handlar om starkare samband än så  om kulturella kopplingar mellan maten och platsen.

Att njuta en Kalix löjromssnitt på korntunnbröd på Seskarö, slompannkaka med nävgröt i Forshaga, rabarberpaj i Flen eller äggakaka i på åsbohönsägg och Linderöd äppelfläsk i Hässleholm är unika upplevelser just där.

Med berättelserna om kulturen bakom är dessa rätter där upplevelser i samma klass som ett glas champagne i Champagnedistriktet.

Regional matkultur är ett sätt att se på mat som passar lika bra på lyxkrogen som på pizzerian runt hörnet.

Martin Ragnars bok är ett pionjärverk som prövar otrampade stigar, skriver matforskaren Håkan Jönsson.

Martin Ragnar är forskare och författare med breda kunskaper från lingvistik till processindustri till matkultur.

2013 utgav han boken Svensk ostkultur. [Språk: Svenska] Inbunden