Prestationsprinsessan: min revolt mot duktigheten

Prestationsprinsessan: min revolt mot duktigheten

Tengblad, Cajsa

Antalst

Artikelnummer

978-91-7387-541-7

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 4 för 59 kr/st - spara 25%

79 kr

inkl. moms

Beskrivning

Jag kunde nästan känna den bakom min rygg; piskan som drev mig till att prestera mer, bättre och snabbare. Hur bra jag än presterade hade jag ändå svårt att känna mig nöjd.

Ur boken

Här berättar Cajsa Tengblad om hur hon till slut vågade kliva ur rollen som Prestationsprinsessa. Efter många års kamp med ätstörningar och stressymptom blev priset för att ständigt vara tillräckligt duktig för högt.

Den duktighet hon talar om idag handlar istället om att göra färre saker, men med större fokus; att prioritera det som betyder mest och våga välja bort det som är mindre viktigt; att lyssna till kroppens och själens signaler och försöka hålla balansen mellan vila och aktivitet och att vänta med det som verkar bråttom och ägna mer tid åt det som är betydelsefullt. I boken delar hon också med sig av sin egen "verktygslåda" - tio livsstrategier som varit till hjälp i hennes liv.

Cajsa Tengblad är hälsopedagog, coach, föreläsare och författare. På Libris förlag har hon också gett ut Tillsammans är det nya själv. [Språk: Svenska] Pocket