Bakom kulisserna i Kiev: Om hur amerikanske nykonservatism och ukrainsk nynazism drev fram en kupp och ett krig i Ukraina

Bakom kulisserna i Kiev: Om hur amerikanske nykonservatism och ukrainsk nynazism drev fram en kupp och ett krig i Ukraina

Parry, Robert

Artikelnummer

978-91-87207-42-6

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 59 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 63 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 67 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 70 kr/st - spara 11%

Köp 5 för 71 kr/st - spara 10%

79 kr

inkl. moms

Beskrivning

»Den mest ensidiga bevakningen i mannaminne av en större internationell kris.» Så karaktäriserar den undersökande veteranjournalisten Robert Parry mediernas skildring av Ukrainakrisen.

I Bakom kulisserna i Kiev visar han hur den i väst etablerade berättelsen om utvecklingen i landet förvandlat en komplex verklighet till en moralitet om goda och onda, där ädla demonstranter kämpar mot en elak president och dennes ännu elakare beskyddare, Putin.

Som en del av mediernas propagandaoffensiv har även ingått att flera centrala element i konflikten har förtigits eller tonats ned.

Det gäller särskilt de roller som spelats av nykonservativa i USA och nynazister i Ukraina.

Om Obama, och hans efterträdare, fortsätter att följa den nykonservativa agendan, menar Parry, väntar en framtid med ändlösa krig över hela Mellanöstern och en konfrontation med Ryssland, som i förlängningen kan leda till storkrig.

FÖRFATTAREN Robert Parry är en amerikansk undersökande journalist, verksam på e-zinet Consor tium News.

Under 1980-talet låg Robert Parry bakom flera av avslöjandena om den så kallade Iran-Contras- affären, i vilken bland annat högt uppsatta tjänste män hade smugglat och sålt vapen till Iran och sedan använt pengarna till att finansiera Contrasgerillan i Nicara gua.

Hans artiklar publicerades av Newsweek och Associated Press och och belönades 1984 med George Polk Award for National Reporting. [Språk: Svenska] Häftad