Du kunde ha varit jag... Berättelser och ögonblicksbilder från samtal med traumatiserade flyktingar

Du kunde ha varit jag... Berättelser och ögonblicksbilder från samtal med traumatiserade flyktingar

O'Connor, Barbro

Antalst

Artikelnummer

978-91-7331-767-2

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 223 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 238 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 253 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 262 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 268 kr/st - spara 10%

298 kr

inkl. moms

Beskrivning

Många av de flyktingar som kommer till Sverige har utsatts för tortyr eller lider av trauman från väpnade konflikter eller svåra upplevelser under flykten hit.

Röda Korset öppnade sitt första behandlingscenter för krigsskadade och torterade för mer än 30 år sedan. De har mött tiotusentals personer som flytt från konflikt, förtryck och förföljelse, och den kunskap som dessa möten gett är unik.

Man vet att traumabehandling, medmänskligt stöd och ett positivt bemötande är fundamentalt rätt stöd kan ha avgörande betydelse för den enskilde och hans eller hennes familj.

Barbro O'Connor har i sitt arbete på Röda Korsets behandlingscenter i Malmö under många år mött krigsskadade och torterade. Hennes berättelser berör och låter oss se den enskilda människan bakom alla rapporter och nyhetsinslag om flyktingar.

Berättelserna kan bidra till att öka förståelsen för flyktingar och andra migranter i samhället från vården, från skolan, från olika myndigheter och andra aktörer och inte minst från oss som medmänniskor.

Barbro O'Connor är leg. psykolog och började arbeta på Svenska Röda Korset år 1988. År 2000 blev hon verksamhetschef på Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö, där hon blev kvar till år 2014 då hon gick i pension.