Skåne - möten, mat, människor

Skåne - möten, mat, människor Kampanj

BOKREA 2023

Norin, Elisabet

Artikelnummer

978-91-7694-958-0

Lagerstatus

Så långt lagret räcker

95 kr299 kr

inkl. moms

Beskrivning

Den här boken är en egensinnig kärleksförklaring till Skåne. Den är ett bra samtal över ett matbord, en reseguide till ett landskap präglat av mat och människor. Den bjuder på en rad ögonblicksbilder som bildar en rad punkter på en kurva, ur historien in i framtiden.

Skåne har starka odlings- och mattraditioner – betor och pantofflor, äggakaka och gåsamiddag – men här finns en pågående dynamik som sätter traditionerna i rörelse.

De personer du möter i de här berättelserna skapar denna rörelse genom att skruva arvet och ladda med nytänk, engagemang och passion. De bjuder till bords, på sig själva och på sin vackraste plats på jorden: familjen Biärsjö på Hallongården, korvmadammerna Veronica och Maria, Putte på Flinckmans, Martin och Emma på Hörte, Andreas och Jane på @lantis och egensinnige kreatören Jörgen på Lyran för att bara nämna några.

Smaker och dofter, samtal och möten blommar i ett landskap som har personlighet och karisma, vare sig det är vita sandstränder, böljande fält, tuffa städer eller skogklädda åsar.

Det är en bok som bjuder in till såväl landsbygd som till global stad, till dem som lever och verkar här.

Författare Elisabet Norin och fotograf Claes Hall, en inflyttad och en infödd skåning, tar läsaren med på en ovanlig och lustfylld läsning runt kända och okända platser.

Boken är även en praktisk guide för dig som undrar vad du ska göra och vart du ska åka i Skåne.