Anden och vi har beslutat - Den svenska Pingströrelsens förändringsprocess

Anden och vi har beslutat - Den svenska Pingströrelsens förändringsprocess

Nilsson, Nils-Olov

Antalst

Artikelnummer

978-91-7999-603-1

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 59 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 63 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 67 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 70 kr/st - spara 11%

Köp 5 för 71 kr/st - spara 10%

79 kr

inkl. moms

Beskrivning

Svensk pingstväckelse föddes ur baptismen. Med sig hade man troendedopet och synen på församlingen som fri och oberoende. Genom tydligt fokus på fördjupat andligt liv, Andens dop och okonstlad tilltro till bibelordet växte rörelsen kraftigt. Missionsivern var stark. Gudstjänstens förkunnelse hade tonvikt på omvändelse och frälsning och predikanter som Lewi Pethrus, Harald Gustafsson och Edvin Näslund blev riksbekanta namn. Pingstidentiteten var stark och tydlig.

Under de senaste tjugo åren har rörelsen tappat fart. Riktningen är inte längre given och identiteten vacklar. Nils-Olov Nilsson är oroad över det han ser. Den förut så självklara pingstteologin genomgår en förändringsprocess.

Nilsson visar genom en historisk exposé att det endast är genom betoning av sina karismatiska särdrag, Andens gåvor och evangelisation,som man har en framtid som pingströrelse. Boken ger en personlig och initierad inblick i tänkandet och teologin bakom det som format den svenska pingströrelsen under mer än hundra år.

Nils-Olov Nilsson är pastor, teologie doktor och har en Master of divinity från Columbia Evangelical Seminary.

[Språk: Svenska] Häftad