När samtalen upphör - en bok om demens

När samtalen upphör - en bok om demens

Post, Anders

Antalst

Artikelnummer

978-91-89021-70-9

Lagerstatus

Beställningsvara

259 kr

inkl. moms

Beskrivning

De flesta som bara hört talas om demens har ingen aning om hur det verkligen blir när sjukdomen kommer. Att demens kan slå sönder en hel familj - men även förena de anhöriga i kampen för ett värdigt liv.

Den här boken är unik, så vitt känt finns ingen annan publikation där så många anhöriga kommer till tals och fritt berättar om sina och sin närståendes liv och vardag.

När demenssjukdomen slår sönder en hel familj

Ett långsamt farväl

När Alzheimer skapar kaos i en tonårings liv

Syskonens kamp för sin demenssjuka mamma

Det gäller att ta vara på den tid vi har kvar

Det här är några av rubrikerna i boken, där anhöriga berättar om hur de själva och deras demenssjuka partners liv gestaltat sig efter demensdiagnosen. Det är tunga berättelser om sorg och hårt slit för att klara vardagen.

Här medverkar även läkare och forskare inom demensområdet, liksom drottning Silvia, som berättar om hur hennes mors sjukdom gav upphov till att drottningen lade grunden för helt nya utbildningar inom demensområdet.

Anders Post har givit ut ett tiotal böcker - allt ifrån fakta till romaner och humorböcker hos förlagen Wahlström & Widstrand och Galago. Som frilansskribent har Anders Post, förutom medverkan i många dagstidningar, även skrivit humorprogram för tv/radio och varit krönikör i Svenska Dagbladet. Dessutom mångårig medarbetare i Demensförbundets tidning Demensforum.