Dolt Maktspel

Dolt Maktspel

Lundin, Hans

Antalst

Artikelnummer

978-91-88635-75-4

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 142 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 151 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 161 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 166 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 170 kr/st - spara 10%

189 kr

inkl. moms

Beskrivning

Magnus Bjurefeldt, forskare på Lunds Universitet, hade precis fått besked om att hans nya forskningsprojekt hade avslagits av Vetenskapsrådet.

Strax efteråt blev besvikelsen förbytt i glädje, när Regeringskansliet meddelade att de tagit över projektet. Magnus var lycklig, ända tills avundsjukan drabbade honom hårt. Han fick reda på att projektet var ovetenskapligt och fick inte genomföras på institutionen. Sedan kom första hotet: GE DIG NU ANNARS!!!

Magnus blev alltmer utsatt för olika påhopp, hot och trakasserier, utan att veta vem den skyldige var. Det gick så långt att Magnus inte orkade med sitt arbete, innan polisen efter påtryckningar började utreda vad som hänt. Poliserna förvånades över antalet brott och med vilken systematik de genomfördes.

Detta är en spänningsroman, som utspelar sig på en fiktiv institution vid Lunds Universitet. Den fångar upp den akademiska miljön och speglar de olika friktioner som finns mellan olika befattningshavare och olika personalgrupper.

Boken visar på hur förhållandevis obetydliga händelser kan förstöra och förgöra en person. De flesta brotten är var för sig ganska obetydliga och blir avskrivna av polisen, försäkringsbolag och inte minst av ledningen för institutionen. Är de kanske djupt involverade i händelserna?

Dolt Maktspel är den andra spänningsromen från Hans Lundin. Den första SJ Snabbtåg 530 mottogs av läsarna över förväntan. Hans Lundin har själv en bakgrund som universitetslärare vid Lunds Universitet. Detta har använts för att skapa den fiktiva institutionen, Institutionen för Samhällsutveckling.

[Språk: Svenska] Häftad