Fundamentalism och helig terror

Fundamentalism och helig terror

Lindgren, Tomas

Antalst

Artikelnummer

978-91-44-05392-9

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 232 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 247 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 263 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 272 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 278 kr/st - spara 10%

309 kr

inkl. moms

Beskrivning

Varför ansluter sig vissa människor till fundamentalistiska grupper? Vilka politiska, sociala och psykologiska faktorer ligger bakom religiösa våldshandlingar? Vad kan förmå någon att döda i Guds namn?

Fundamentalism och religiös terrorism är globala fenomen som berör alla de stora religionerna.

I boken behandlas dessa aktuella företeelser ur ett religionspsykologiskt perspektiv.

Forskning har visat att det finns ett antal faktorer som kan få helt normala människor att underkasta sig konformitet och extrem lydnad och begå fruktansvärda handlingar.

Med hjälp av konkreta exempel visar författaren att religiösa våldshandlingar styrs av samma mekanismer som sekulära våldshandlingar och därför kan förklaras på ett likartat sätt.

Fundamentalism och helig terror är främst avsedd för studenter i religionsvetenskap, religionspsykologi, freds- och konfliktstudier samt angränsande ämnen vid universitet och högskolor.

Den riktar sig också till andra läsare som efterlyser ett problematiserande förhållningssätt till fundamentalism och religiöst våld.

Tomas Lindgren är teol.dr i religionspsykologi och verksam som universitetslektor vid Institutionen för idé- och sam-hällsstudier, Umeå universitet.

Han är också gästprofessor vid Centre for Religious and Cross-Cultural Studies, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta, Indonesien [Språk: Svenska] Häftad