Kokotternas Paris: Det galanta Parislivet och dubbelmoralen

Kokotternas Paris: Det galanta Parislivet och dubbelmoralen

Limare, Anita

Antalst

Artikelnummer

978-91-7331-748-1

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 269 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 287 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 305 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 316 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 323 kr/st - spara 10%

359 kr

inkl. moms

Beskrivning

»Kokotterna och i än högre grad kurtisanerna vad de mest eftertraktade varorna på kärleksmarknaden.

Utan skrupler ruinerade de efter bästa förmåga sina kunder.

Inom aristokratin och det rika borgerskapet var det status att ha och ruinera sig på en mätress», skriver Anita Limare rakt på sak i denna annorlunda historia om Paris på 1800-talet.

Detta var kärlekshandelns äventyrerskor som agerade på en rå marknad, många gånger romantiserad i litteraturen, musiken och teatern.

Men dessa demimonder levde också i en egen klassvärld, från de mest utsatta, utstötta, misshandlade på gatan i fattiga kvarter upp till aristokraternas och t.o.m. kejsarens salonger.

Men även om sexmarknaden blomstrade så var den konjunkturkänslig och svängde i takt med börsens upp- och nedgång, åtminstone ifråga om de högre kretsarnas demimonder.

Teatrarna spelade alltid en viktig roll i spelet/affärerna. Limare skildrar levande och initierat cirka hundra år av detta Parisliv, som klingade bort under 1920-talet.

Anita Limare Hjelte, nu bosatt i Stockholm, är kunnigare än de flesta om Paris efter att ha bott och arbetet där i många år inom media.

Hon har tidigare utgivit två böcker med anknytning till staden, Paris Retro om boulevardernas stad och Kommissarie Maigrets Paris. [Språk: Svenska] Inbunden