Psaltarpsalmer

Psaltarpsalmer

Lidén, Mika

Antalst

Artikelnummer

978-91-7777-025-1

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 10 för 125 kr/st - spara 10%

Köp 5 för 132 kr/st - spara 5%

139 kr

inkl. moms

Beskrivning

Mika Lidéns sångbok är en bok för församlingsbruk. I den finns tonsättningar av psaltarpsalmer för kyrkoårets alla sön- och helgdagar tillsammans med några andra bibliska texter.

Psaltarpsalmerna har fått en enkel psalmton, så att de kan sjungas av försångare, kör och/eller församling. Varje psalm har också fått en antifon, en refräng som sammanfattar bönens och söndagens tema. Dessa psaltarpsalmer har tonsatts för att bes mellan de två första läsningarna i mässan, och bildar då en brygga mellan Gamla och Nya testamentet, men kan även användas till exempel för bön i tidegärdens form eller i en gudstjänst i taizéanda.

Utöver psaltarpsalmerna finns fem bibelvisor, som passar under nattvardens utdelande. De kan förstås också användas i andra sammanhang, till exempel en andaktsstund.

Till sist finns inte mindre än tre tonsättningar av Herrens bön, till såväl den traditionella (1917) som den nya (2000) översättningen.

Sångerna i denna bok är numrerade med en inledande nolla, från 01 till 091, så att församlingen kan se på psalmtavlan att den ska sjunga från denna bok. [Språk: Svenska] Spiral