Ledande ord - en vänbok till Caroline Krook

Ledande ord - en vänbok till Caroline Krook Kampanj

BOKREA 2023

Sjöqvist Platzer, Annika (red)

Antalst

Artikelnummer

978-91-88552-88-4

Lagerstatus

Så långt lagret räcker

39 kr139 kr

inkl. moms

Beskrivning

Den 29 oktober 2009 lade biskop Caroline Krook ned sin stav efter elva år som biskop i Stockholms stift. När hon 1990 som första kvinna blev domprost i Stockholm sattes kvinnors ledarskap i fokus. Då hon åtta år senare valdes till biskop fortsatte uppmärksamheten. Denna tid kom att innehålla allt från nationella minnesgudstjänster, en hovrättsdom för tjänstefel, tal på Pridefestivalen till stöd för en kontroversiell fotoutställning.

Insatser av bestående värde

Vänboken till Caroline Krook vill spegla olika aspekter på livet som präst och biskop med fokus på Stockholms stift liksom det bestående värdet av hennes insatser. Boken ska vara intressant också för den som inte känt Caroline Krook personligen men har ett intresse för Svenska kyrkan och hennes plats i vår tids samhälle.

Innehåll: Karin Skeppstedt; I Prästkragen lades en grund, Ture Rangström; Den entusiastiske Strindbergsskådespelaren, KG Hammar; Liturgen från Lund, Birgitta Winberg; Jag satt i fängelse och ni besökte mig, Eva Brunne; Äntligen stod biskopen på Pridescenen, Jonas Jonson; Att be med pennan i hand, Ulrika Knutson; Biskopen och medierna, Lennart Koskinen; Att synliggöra Ordet, Christina Berglund; Till möten och brunnar ..., Michael Bjerkhagen; Biskopen som dammsugarsladd. Redaktör Annika Sjöqvist Platzer.