Källan Väskan Staven - sagor för den som undrar

Källan Väskan Staven - sagor för den som undrar

Rimås, Otto

Antalst

Artikelnummer

978-91-986457-0-5

Lagerstatus

Beställningsvara

99 kr

inkl. moms

Beskrivning

Vad är meningen med livet? Hur ska vi få liv i vårt uppdrag? Hur kommer vi till staden bortom bergen? Vad har träden att berätta? Vem är El?

El, bokens berättande huvudperson, får viktiga frågor om livet i mötet med olika personer. De stannar upp och sitter en stund i angelägna samtal, eller går en bit på vägen tillsammans. I tre berättelser med sagan som litterär form blir Bibelns undervisning om livet, människan och Gud belyst på ett annorlunda och tankeväckande sätt. Berättelsernas ”jag” visar sig ha flera olika identitetsbärande namn, som också får belysa texternas olika teman. Ett antal symbolrika träd får bidra till att öka förståelsen av livets mening och mål i en bok där gränserna för det möjliga är vidgade och perspektiven växlar mellan smått och stort.

Boken kan läsas som tre separata berättelser eller som en sammanhängande text. Den avslutas med ”Författarens kommentarer” om sagan som litterär berättelseform, om de referenser till bibeln boken innehåller och om att använda texterna som utgångspunkt för fortsatt samtal. 64 sidor [Språk: Svenska] Pocket