Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag

Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag

Upplev sann närhet i dina relationer

Antalst

Artikelnummer

9789188247599

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 164 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 175 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 186 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 193 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 197 kr/st - spara 10%

219 kr

inkl. moms

Beskrivning

Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag tar sig an en av livets viktigaste frågor: hur kan man egentligen komma nära, riktigt nära, både Gud och andra människor – och ändå vara sig själv?

Vi skapades för nära relationer – inom familjen, men också bland våra vänner, på jobbet, i församlingen.

John Ortbergs budskap är att vi har allt att vinna på att våga närhet. Och mycket att förlora på att leva distanserat. Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag visar hur vi kan ta oss över det kanske största hindret för närhet: att vi är så olika.

Du är inte som Gud. Och inte som någon annan människa heller. Inte ens som din partner eller bästis.

Men – förklarar John Ortberg, som växte upp i en svensk-amerikansk kultur där det var normalt att vara reserverad och förhålla sig avvaktande – nära relationer bygger inte på likhet. Nära relationer bygger på delade erfarenheter.

Närhet uppstår när man bjuder in någon – eller blir inbjuden av någon – att dela en erfarenhet. Det kan vara en vacker solnedgång eller en måltid, ett givande samtal över en kopp kaffe, en promenad eller varför inte att skoja lite med varann!

Det är samma sak med vår Gudsrelation. Ju mer vi delar livet med honom, desto intimare blir den. Gud är så angelägen att komma oss in på livet att han sände sin son till jorden – som människa. Guds son blev människa för att kunna dela dina och mina mänskliga erfarenheter! Tack vare Jesus vet vi hur en nära relation med Gud ser ut.

Närhet – ja, John Ortberg vågar tala om intimitet – är inte en floskel eller from önskan. Vi kan leva nära både Gud och människor. Till vardags.