Israel och hela världens framtid

Israel och hela världens framtid

Dixon, Tomas

Antalst

Artikelnummer

978-91-88247-91-9

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 179 kr/st - spara 22%

Köp 50 för 191 kr/st - spara 17%

Köp 25 för 203 kr/st - spara 11%

Köp 10 för 210 kr/st - spara 8%

Köp 5 för 215 kr/st - spara 6%

229 kr

inkl. moms

Beskrivning

Tror du att media förmedlar en korrekt bild av Israel och Palestina?

Undrar du varför Gud behöver det judiska folket?

Den här boken kommer att ge dig en klarare bild av vad som egentligen pågår i Mellanöstern.

I ”Israel och hela världens framtid” bjuds läsaren på många aha-upplevelser. Det här är en bok som alla kristna bör läsa!

Journalisten och författaren Tomas Dixon har skrivit en angelägen bok om ett högaktuellt och kontroversiellt ämne. ”Israel och hela världens framtid” duckar inte för de tunga och snåriga frågorna, som till exempel:

* Har judarna laglig rätt till landet Israel?

* Var sexdagarskriget ett brott mot folkrätten?

* Bär Israel ansvar för flyktingkatastrofen?

− Genom att bearbeta frågorna teologiskt, politiskt, historiskt och inte minst juridiskt lyckas Dixon, bättre än de flesta, skapa rättvisa åt ämnet, skriver Tomas Sandell, European Coalition for Israel, i ett förord.

Med en journalistisk stil och ett teologiskt djup belyser boken de ständigt aktuella frågorna om Israel och Mellanöstern från ett perspektiv som sällan får utrymme i svensk media. Dixons argumentation är väl underbyggd, både med historiska dokument, nutida mediabevakning och med bibliska profetior, och kommer att ge läsaren flera aha-upplevelser.

– Jag önskar att den skulle finnas på varje tidningsredaktion och för alla reportrar som bevakar det som händer i Mellanöstern kopplat till Israel. Den journalistiska rakt-på-stilen är avväpnande och saklig, säger Sven Nilsson, pastor och Israelkännare.

”Alla förutsättningar att bli en klassiker”

Landet Israel och det judiska folket väcker många känslor, inte minst bland Sveriges kristna. En rådande uppfattning tycks vara, att Gud inte behöver Israel efter att Jesus kommit för att frälsa världen.

– Boken hjälper oss förstå Israels och Jerusalems roll i Guds plan – för mänskligheten och hela jorden. Dixon förklarar hur alla folk, som tar emot Guds lag, får del i Guds välsignelse. Bitarna faller på plats för läsaren! skriver John Derneborg, pastor i Vänersborg och ledare inom New Wine, i sitt förord.

I Israel och hela världens framtid beskriver Tomas Dixon Bibelns teologi på ett lättbegripligt sätt, vilket gör att boken är angelägen läsning för en ny generation troende, som inte förstått fullheten i Guds planer. Innehållets aktualitet gör den även viktig för den generation troende som hört mycket om Israel och det judiska folket.