CP-barnet: Kampen, sorgen, glädjen

CP-barnet: Kampen, sorgen, glädjen Kampanj

REA 2020 (F)

Helgesson, Lena

Antalst

Artikelnummer

978-91-7387-430-4

Lagerstatus

REA 25 feb, boka nu!

19 kr129 kr

inkl. moms

Beskrivning

Lena Helgesson, mamma till ståupparen, författaren och skådespelaren Jonas Helgesson, berättar om kampen, våndorna och lyckan som mamma till »grabben i kuvösen bredvid».

»Cp-barnet är en berättelse om kamp och sorg och glädje. Min sons cp-skada blev min värsta fiende. Att jag inte kunde acceptera den blev som att gå ut i krig mot en allt för stark motståndare. Striden både styrkte mig och knäckte mig. Den gav kraft men tog också kraft. Jag ville ge min son allt, all min kärlek ville jag ge honom. Jag ville ge mitt liv för honom. Vid ett psykologbesök kom jag plötsligt till insikt om vad min son kunde, vad han hade lärt sig, vilken utveckling som hade skett. Mina ögon öppnades. Jag fylldes av en stor tacksamhet. En tacksamhet som läkte mitt hjärta. Jag fick sluta fred med cp-skadan. Jag fick sluta fred med mig själv.»

»Jag heter Lena Helgesson och är nybliven pensionär. 23 år har jag arbetat inom sjukvården som läkarsekreterare, eller medicinsk sekreterare, som det heter numera. Jag är gift sedan 46 år och har tre barn och sex barnbarn. Mina stora intressen är att vara tillsammans med min familj, läsa böcker och motionera. Laga mat gillar jag också.» [Språk: Svenska] Inbunden