Guds språk : när vetenskapen möter tron

Guds språk : när vetenskapen möter tron

Collins, Frances S.

Antalst

Artikelnummer

978-91-7387-498-4

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 62 kr/st - spara 24%

Köp 50 för 66 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 70 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 72 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 74 kr/st - spara 10%

82 kr

inkl. moms

Beskrivning

Att tro både på Gud och på vetenskapen behöver inte vara någon motsättning. Francis S Collins kartläggning av människans gener styrker argumenten för en evolution - och för Gud.

Francis Collins var länge ateist, och nyfikenheten drev honom till vetenskapen. Och han upptäckte att tron på Gud är förenlig med vetenskapen. På 1990-talet blev han utsedd att leda den grupp forskare som skulle kartlägga det mänskliga genomet, alltså beskriva hela människans arvsmassa i detalj.

I Guds språk berättar han om sig själv, sin tro och sina erfarenheter, och om de slutsatser han drar av sin forskning. Han lyfter också fram andra synsätt på skapelsetro och vetenskap, alltifrån ateism till kreationism och intelligent design. För egen del förordar han tron på en aktiv Gud som skapade människan genom evolutionära processer. Guds språk är ett högaktuellt inlägg i debatten om vetenskap, ateism och kristen tro. Collins bok är absolut något att bita i för en övertygad ateist eller för en sökande agnostiker.

Francis s Collins ledde arbetet med att kartlägga människans genom i det världsomspännande The Human Genome Project. Sedan några år är han direktör för The National Institutes of Health i Bethesda nära Washington, DC.