Med empatin bevarad: varför handledning är nödvändig

Med empatin bevarad: varför handledning är nödvändig

Gerge, Anna (red.)

Antalst

Artikelnummer

978-91-978659-5-1

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 119 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 127 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 135 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 140 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 143 kr/st - spara 10%

159 kr

inkl. moms

Beskrivning

I Med empatin bevarad varför handledning är nödvändig lyfter Anna Gerge och hennes medförfattare fram vikten av relationellt inriktad handledning. Författarna som är erfarna kliniker och handledare menar att det gemensamma reflekterandet i handledningen är en förutsättning för yrkesmässig utveckling i de människoförändrande yrkena. Med exempel från socialtjänst, psykiatri, polismyndighet, högre utbildning och arbetsledning visar de på handledningens betydelse för adekvat rolltagande, bevarad empati och förebyggande av stressrelaterad ohälsa.

Boken belyser också hur ett antal psykoanalytiska begrepp i kombination med modern anknytningsteori och neurovetenskap kan beskriva vad som sker inom och mellan människor i belastande uppdrag. Vikten av ett relationellt perspektiv oberoende av metodinriktning betonas.

Anna Gerge är psykoterapeut och handledare med lång erfarenhet av att handleda psykoterapeuter och chefer. Övriga medverkande är Ann-Sofie Andersson, Lars Berglund, Marika Brandt -Brune, Therese Göransson, Hilmar Thór Hilmarsson, Lilli Ann Rabe-Lyttkens och Robert R Rössel.

[Språk: Svenska]