Ett annorlunda rike

Ett annorlunda rike

Greppe, Johan

Antalst

Artikelnummer

978-91-87411-84-7

Lagerstatus

Beställningsvara

190 kr

inkl. moms

Beskrivning

Mitt rike är inte av den har världen (Joh. 18:36)

Guds rike kommer inte så att man kan se det med ögonen (Luk 17:2)

Guds rike är mitt ibland er (Luk 17:2)

Jesus egna ord om Guds rike är inte så lättolkade. Det är ändå tydligt att han gör en uppdelning mellan den värld som vi människor lever i här på jorden och det rike som han är Herre över. Guds rike är någonting helt annat än denna världen. De två storheterna är avskilda från varandra och kan inte ha något med varandra att göra. Men ändå är Guds rike inte långt borta i någon avlägsen framtid. Inte heller har Guds rike någon bestämd geografisk synlig plats. Vi kan inte resa dit eller se det med våra ögon. Guds rike finns istället inom oss.

Det rike som Jesus öppnar för oss är ett annorlunda rike. I den här djupa, men samtidigt enkla, boken utforskar författaren vad detta betyder.

Johan Greppe är far till sex barn, teolog och rektor. Just nu är han verksam som rektor på den svenska skolan i Saudiarabien, men är på väg hem till Sverige igen och närmast till Trelleborg.

Ett annorlunda rike är hans andra bok och följer på Jesus ur tre olika perspektiv, även den en teologisk bok med Jesus i centrum.