Du blir vad du älskar

Du blir vad du älskar

Smith, James K. A.

Antalst

Artikelnummer

9789198433821

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 209 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 223 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 237 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 246 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 251 kr/st - spara 10%

279 kr

inkl. moms

Beskrivning

I boken Du blir vad du älskar visar James K. A. Smith att vem och vad vi tillber fundamentalt formar våra hjärtan. Och även om vi strävar efter att forma kulturen är vi ofta omedvetna om hur mycket kulturen egentligen formar oss. Det är inte säkert att vi ser hur våra hjärtan får lära sig att älska avgudar istället för vår skapare.

Den här boken visar vilken formativ kraft som ligger i kulturen och vilka möjligheter till förvandling som finns i den kristna traditionen.

Smith menar bland annat att tillbedjan är »kreativitetsstationen« som utvecklar vår kärlek och längtan så att det vi gör är format av och för Gud och hans rike. Detta är anledningen till varför kyrkan och tillbedjan i en lokal gemenskap med andra troende borde vara navet för och hjärtat i det kristna lärjungaskapet.

Du blir vad du älskar utsågs till Årets bok 2017 av Christianity Today.

Om författaren

I en artikel i tidskriften NOD introducerades nyligen Smith så här: »Filosofen och författaren James K. A. Smith har etablerat sig som en av de mest kreativa kristna tänkarna i den amerikanska kontexten. Hans böcker kännetecknas av föreningen mellan filosofisk teori, teologisk insikt och samtida kulturanalys.«

»Smith har en alldeles speciell förmåga att förklara ritualens formativa kraft och lyfter på ett relevant sätt fram det liturgiska livets rikedomar för en ny generation.«

Magnus Persson, pastor United Malmö