Den livsbärande grundtonen

Den livsbärande grundtonen

Orrbeck Lindeman, Beryl

Antalst

Artikelnummer

9789188771926

Lagerstatus

Beställningsvara

209 kr

inkl. moms

Beskrivning

En rymlig plats att lyssna till Gud

Det här är Beryl Orrbeck Lindemans första bok och hennes innerliga önskan om en hemkomst för de som lämnat kyrkogemenskapen berör på djupet.

Människan behöver höra ihop med en plats för att påminna sig om vad som är en del av hennes identitet. Hon behöver en plats inför Gud för att få en hel identitet. En plats som hon kan bära med sig i sitt hjärta – en plats för något slags uppmärksamhet, en närvaro, en kärleksfull blick – vilken har sjungits in i hennes själ. Och i församlingen, där Gud förberett en plats för varje människa, där olikheter utgör en harmoni, där tonerna klingar vackert tillsammans – är alla välkomna.

Men jag har mött många människor som inte funnit sin plats. Det var församlingsgemenskapen som de ifrågasatte. Sedan dess har mina tankar och mitt hjärta varit upptagna av dessa stora frågor: Hur kan vi öva oss i att höra tonen som ljuder i varje människas själ? Hur kan församlingen vara den rymliga plats där vi kan hjälpa varandra att öva upp vår hörsel – så att vi hör sången om att vi alla är älskade och efterfrågade av Gud själv?

Beryl Orrbeck Lindeman är välkänd som pastor och förkunnare inom Pingströrelsen. Hon är gift med Lasse och tillsammans har de tre barn. En uppväxt i Indien och senare missionsuppdrag i Thailand har, tillsammans med alla möten med människor i själavård, gett henne djup kännedom om allas vår skörhet och längtan efter tillhörighet.