Dela livet hela livet : handbok för äktenskap på väg

Dela livet hela livet : handbok för äktenskap på väg

Sundberg, Lars-Göran & Christina

Antalst

Artikelnummer

978-91-7387-963-7

Lagerstatus

Beställningsvara

198 kr

inkl. moms

Beskrivning

De flesta som får en bröllopsinbjudan kan tänka sig att resa hur långt som helst för att få vara med. Det är ju något viktigt på gång! Brudparet lägger ner stor energi på att utforma vigseln, menyn, bordsplaceringen och allt runt omkring. Men fortsättningen? Tills döden skiljer oss åt ?

En del undrar om går att vara ärlig när man ger sina äktenskapslöften. Hälften av alla som gifter sig skiljer sig ju nuförtiden. Men lika många stannar faktiskt vid varandras sida. En del säger efter några år att de hade kunnat få en jämnare resa om de bara hade fått hjälp på vägen. Andra menar att de hade kunnat hålla ihop bättre om de bara hade startat rätt. Den här boken vill vara en sådan hjälp för alla som funderar på äktenskap, och för alla som har kommit en bit på väg. Frågor för egen reflektion, dialog eller gruppsamtal i varje kapitel.

Ur innehållet: Kan vi förstå varandra när vi är så olika? Spelar livsinriktning och värde- ringar någon roll? Måste vi ha roller? Nu pratar vi om sex Pengarnas slav eller herre? Finns det rum för barn?

Vill ni ha en bok med snabba och enkla svar läs en annan. Men vill ni ha en bok som får er att reflektera över hur ert äktenskap kan utvecklas, en bok med många övningar och frågor att samtala om läs då den här boken. Alf B Svensson, författare till Håll kärleken levande

CHRISTINA OCH LARS-GÖRAN SUNDBERG har under många år arbetat med äktenskaps- och relationskurser. Christina är lärare och konstnär. Lars-Göran är pastor och undervisar i själavård och religionspsykologi vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.