Professor Bo Johnson är en legendarisk folkbildare, bibelforskare, bibelundervisare och bibelberättare. Som forskare har han umgåtts med Bibeln, framförallt Gamla Testamentet, i inte mindre än 70 år - och gav ut sin senaste bok vid 92 års ålder. Han är en av de få som kan uttala de bibelhebreiska strupljuden (judarna i dagens Israel hoppar över dem). Han brinner för dialogen mellan judar och kristna och har varit med då samaritanerna slaktat påskalammet på berget Gerissim.

 

I boken "Kring livets träd" går han igenom vad vi vet om de olika bibelböckernas historia och innehåll (boken går igenom samtliga böcker i GT och NT). I "Den bibliska berättelsen" beskriver han istället den övergripande berättelsen och röda tråden som binder ihop alla dessa böcker till en Bibel och motiverar varför vi kristna studerar dessa skrifter.

 

Den lilla boken "Sabbat och söndag" skildrar vilodagens välsignelse i GT och NT. "Judendomen i kristet perspektiv" beskriver hur dessa båda rörelser hör samman - och hur de genom historien påverkat varandra. Häftet "Gud blev människa" framhåller det unika som skiljer kristen tro från judendom och islam (Det går lätt att skicka i ett vanligt C6-kuvert).