True murder

True murder

Badoe, Yaba

Antalst

Artikelnummer

978-91-87179-46-4

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 100 för 194 kr/st - spara 25%

Köp 50 för 207 kr/st - spara 20%

Köp 25 för 220 kr/st - spara 15%

Köp 10 för 228 kr/st - spara 12%

Köp 5 för 233 kr/st - spara 10%

259 kr

inkl. moms

Beskrivning

Elvaåriga Ajuba har kommit till England från Ghana.

Hennes pappa har lämnat henne på en internatskola i Devon, där hon försöker förstå vad det egentligen var som hände hennes mamma hemma i Accra.

På skolan träffar hon den utåtriktade Polly Venus, vars familj hon snart blir involverad i.

När flickorna en dag hittar rester av vad som visar sig vara två spädbarn på Pollys vind inleder de en egen brottsundersökning, inspirerade av mordgåtorna i favorittidningen True Murder.

Samtidigt som de två flickorna gräver sig djupare ner i Pollys familjehistoria börjar det gå upp för Ajuba vad som hänt i hennes egen familj. Speglarna börjar tala till henne.

Yaba Badoe är dokumentärfilmare, journalist och författare.

Hon har en examen från Cambridge och har jobbat på BBC.

Hennes prisbelönta dokumentärfilm The Witches of Gambaga, som handlar om en grupp kvinnor i Ghana som dömts till att leva som häxor, har visats på festivaler världen över.

True Murder är hennes debutroman. Det är en spännande och mångbottnad roman som utspelas i en klassisk brittisk internatskolemiljö.

Yaba Badoe delar sin tid mellan England och Ghana.

Ur romanen: »Förut tänkte jag att om jag bara vågade lita på mina instinkter så skulle jag kunna fånga glimten i mina ögon och le. Men sedan allt det där med Polly hände har jag inte längre kunnat lita på mig själv. När allt kommer omkring skulle det förflutna ha tagit en annan riktning om jag bara hade fört mig på rätt sätt, om jag hade sagt de rätta sakerna vid rätt tillfälle och hållit tyst när så behövdes. Då skulle jag aldrig ha börjat i den där skolan, jag skulle inte ha träffat Polly, jag skulle inte ha följt med henne hem, koffertarna på vinden i herrgården där hon bodde hade förblivit förseglade för alltid och den kedja av händelser som vi släppte loss genom att öppna dem hade kunnat undvikas. Om vi aldrig hade träffats skulle Polly kanske fortfarande vara i livet.« [Språk: Svenska] Inbunden