Att vara människa : livsfilosofi utifrån Viktor E. Frankl

Att vara människa : livsfilosofi utifrån Viktor E. Frankl

Wrangsjö, Sofia

Antalst

Artikelnummer

9789189205185

Lagerstatus

Beställningsvara

299 kr

inkl. moms

Beskrivning

Vad innebär det att vara människa? Vad gör man om allt känns meningslöst? Och vad är det som får livet att kännas värdefullt och viktigt? Viktor E. Frankl ägnade en stor del av sitt liv åt frågor om mening. Han var övertygad om att människans behov av mening var lika grundläggande som vårt behov av mat och sömn. Idéerna är väl förankrade både i egna livserfarenheter, han satt flera år i koncentrationsläger, och ett långt yrkesliv som psykiater och neurolog. Sofia Wrangsjö ger en personlig och lättillgänglig introduktion till Frankls tankar och verktyg för att upptäcka mening i livet. 128 Sidor [Språk: Svenska] Danskt band

Viktor E. Frankl föddes i Wien 1905 och var professor i psykiatri och neurologi. Som filosof är han mest känd för sina tankar om människans behov av mening. Utifrån sina tanke gångar och erfarenheter utarbetade han logoterapin, med teorier och metoder för att hjälpa människor som tappat fotfästet i tillvaron. Till Frankls livshistoria hör att han under andra världskriget tvingades leva flera år i koncentrationsläger.

Sofia Wrangsjö arbetar som filosofisk praktiker med fokus på gruppsamtal. Ofta i samarbete med organisationer, arbetsplatser och bibliotek. Hon leder även filosofiska samtal utifrån konst med skolklasser på Moderna Museet och håller kurser inom filosofisk praxis i regi av föreningen Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis. Hon är ackrediterad logoterapeut av Viktor Frankl Institut i Wien.