Att lyfta människor - med passion för teknik och ledarskap

Att lyfta människor - med passion för teknik och ledarskap

Larsson, Leif

Antalst

Artikelnummer

978-91-88771-64-3

Lagerstatus

Beställningsvara

Köp 2 för 227 kr/st - spara 5%

Köp 5 för 215 kr/st - spara 10%

Köp 10 för 210 kr/st - spara 12%

Köp 25 för 203 kr/st - spara 15%

Köp 100 för 191 kr/st - spara 20%

239 kr

inkl. moms

Beskrivning

Leif Larsson växte upp i ett fattigt hem och betraktades som ”socknens mindre bemedlade barn”. Men hungern efter kunskap ledde till en ingenjörsexamen och forskarstudier.

Leif fick en tjänst på Volvo Flygmotor och började klättra uppåt i karriären. Tillsammans med sina kollegor på Saab Military Aircraft fick han ansvar för att utveckla JAS 39 Gripen.

Passionen för flyg och teknik gick hand i hand med intresset för människor. Hur kunde Leif lyfta sina medarbetare? Varför handlade piloter inte alltid rationellt i en nödsituation, och hur anpassade man cockpit efter den mänskliga hjärnan?

När JAS-planet störtade på Långholmen i Stockholm var det Leif och hans kollegor som var ytterst ansvariga för tekniken. Drömmen hade totalhavererat, men krisen skulle bli en framgångsfaktor.

Efter nio år som rektor på Högskolan i Skövde tog Leif över rodret för MAF (Mission Aviation Fellowship). Här kombinerar han det han älskar mest – teknik, flyg, människor, ledarskap och bistånd.

Leif Larsson är professor emeritus och en av Sveriges ledande experter på flygteknik. Han är idag bosatt i Söne utanför Lidköping.

Stina Jonsson är författare, lektör och redaktör. Hon bor med sin familj på Kållandsö i Vänern.