Att leda i karismatiska miljöer : strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt

Att leda i karismatiska miljöer : strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt

Jonegård, Magnus

Antalst

Artikelnummer

978-91-89290-25-9

Lagerstatus

Beställningsvara

259 kr

inkl. moms

Beskrivning

Hur utvecklas och utövas ett gott och sunt andligt ledarskap?

Haveriet i Knutby har förstärkt uppfattningen att det bästa är att få bort karismatiken i församlingarna. Kan verkligen en sund karismatik och ledarskapsmodeller utan maktanspråk och andliga övergrepp bli verklighet?

Under drygt 100 år har en speciell andeutgjutelse påverkat människor, vilket medfört att karismatiska församlingar vuxit fram på ett lavinartat sätt. Detta har inte skett smärtfritt. Fel har begåtts av ledare. All karismatik har inte varit sund.

Magnus Jonegård har lång erfarenhet av ledarskap, både från näringslivet och som pastor och församlingskonsult i cirka 25 karismatiska miljöer. På ett personligt sätt belyser han likheter och olikheter mellan näringsliv och församlingsliv, och han beskriver ledarskapets möjligheter och svårigheter med hjälp av många exempel.

Flera kapitel berör Filadelfiaförsamlingen i Knutby, där författaren verkat som församlingskonsult under ett år, och vi får unika inblickar i församlingens teologi och ledarskap som inte tidigare varit kända. Boken tar också upp högaktuella frågor kring hur man identifierar och hanterar maktmänniskor samt förhindrar sektliknande och osunda drag i församlingen. 309 Sidor [Språk: Svenska] Inbunden