Sidan är under uppbyggnad, viss funktionalitet kan därför saknas. Kontakta oss om du behöver hjälp.
Sidan är under utveckling, viss funktionalitet kan därmed saknas. Kontakta oss om du behöver hjälp.

Äpplen: trädet, frukten, musten

Slutsåld
179 kr - 179 kr
179 kr
179 kr - 179 kr
179 kr
SKU 978-91-89215-53-5
En bok om kärleken till äpplen och att vårda en äppelodling Detta är berättelsen om hur fotografen Charlie Drevstam förälskade sig i en bortglömd och övervuxen äppelodling på Österlen. Hur han väckte den till liv och lärde sig allt om skötsel, beskärning och sorter. Och till slut hur man tillverkar de ädla dropparna vi kallar must. - Såg annonsen på nätet och tog bilen ner en novemberdag för att bilda mig en uppfattning. Avstyckad tomt från gammal äppelodling , stod det. Snön låg decimetertjock och svarta spretiga, till synes döda, träd kunde skönjas bakom härvor av taggiga snår och sly. Det var svårt att se vad som var levande och inte. I sin strävan efter ljus under de decennier odlingen stått orörd hade äppelträdens grenar dragit åt extrema håll, och när sly och annat så småningom tagits bort såg vissa träd inte kloka ut. Det här är en bok som berättar hur jag, från början i det närmsta helt okunnig, fick liv den gamla övergivna äppelodlingen på Österlen. Hur platsen förändrades och hur jag förverkligade en dröm. Men det är också en bok om hur jag lärde mig mer om hur man beskär ett gammalt träd, om frukten och om den där fantastiska saften som man kan pressa ur den ett hantverk som jag här vill dela med mig av till alla andra nybörjare och äppelamatörer där ute. CHARLIE DREVSTAM är fotograf och har tagit bilderna till många välkända kokböcker, bland annat Tommy Myllymäkis böcker och Paul Svenssons Grönsaker A-Ö. Det här är den första boken där han står för både bild och text.

Titel: Äpplen: trädet, frukten, musten
Förlag: Polaris